logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Als je een beperking hebt, zoals Chantal, dan hoort dit bij je. Toch wil je gewoon meedoen en jezelf kunnen zijn. Op de kinderboerderij in Streekpark Kienehoef was de hulp van Chantal altijd al meer dan welkom, maar tegenwoordig bakt ze ook brownies in de keuken van De Helden van Kien. We kunnen wel zeggen dat Chantal haar superpower hier durft te laten zien en daar zijn wij heel blij mee.

Held Chantal

Helden zijn vaak heel sterk, zoals bijvoorbeeld Pippi Langkous, die met gemak een paard optilt. Toch zijn de echte helden volgens Chantal Kooper vooral de mensen die echt zichzelf durven te zijn en kunnen zijn. Als je een beperking hebt, zoals Chantal, dan hoort dit bij je. Toch wil je gewoon meedoen en om dit mogelijk te maken, is het volgens Chantal heel belangrijk om hier open over te kunnen zijn. 
 
Dit is het verhaal van Chantal. Ze werkt via dagbesteding op de kinderboerderij van Streekpark Kienehoef en tegenwoordig zelfs ook in de keuken van De Helden van Kien. Ze heeft misschien niet de spierballen van Pippi, ze heeft wel veel meegemaakt en er ook vaak alleen voor gestaan. Pippi zou dan zeggen: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, maar soms komt er zoveel op je af dat het gewoon allemaal even niet lukt. Juist dan is het belangrijk dat je mensen om je heen hebt, die je verder helpen. 
 
De ogen van Chantal beginnen te stralen als ze vertelt over haar man, waarmee ze volgend jaar gaat trouwen. Het ja-woord zullen ze aan elkaar gaan geven in Streekpark Kienehoef, want een mooiere plek kunnen ze zich niet voorstellen. ‘De mensen om je heen bepalen voor een groot deel hoe je je voelt’ zegt Chantal. En dus is ze niet alleen heel dankbaar dat ze thuis een maatje heeft die haar volledig in haar waarde laat, ook het feit dat er bij De Helden van Kien echt naar haar wordt geluisterd is goud waard. Op deze plek heeft ze het gevoel dat ze zichzelf kan zijn. Waar mensen, vanwege haar beperking, niet boven haar staan maar naast haar staan. 
 
Toen Chantal nog mee hielp op de kinderboerderij zag ze het als de schapen geschoren moesten worden. Of ze bedacht dat ze oude bezems vast kon binden aan een boom, zodat de pony’s zichzelf een beetje konden masseren als ze jeuk hadden. In de keuken van De Helden van Kien bakt Chantal tegenwoordig de lekkerste brownies en werkt ze bakrecepten uit voor nieuwe medewerkers. Ook heeft ze een eigen Facebook pagina ‘Chantals baksels’. Je kunt wel zeggen dat Chantal meer dan ‘gewoon’ meedoet. Chantal is een echte held die gezien mag worden en dat maakt niet alleen haar, maar ook ons zo trots als een pauw. 
 
Zit er ook een held in jou verstopt? Ontdek waar jij in uitblinkt en waar jouw superpower zit. Misschien ben je, net zoals Chantal, wel een echte bakheld. Wij helpen je om precies dat werk te vinden dat bij je past. Of je nu in de keuken staat, maaltijden bezorgt of mee helpt in het park of op het land, er is altijd wel een heldendaad te verrichten bij De Helden van Kien.

Overige vacatures

Kom werken bij ons
Gallery Image 0
Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 6