logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Precies dat doen wat je gelukkig maakt, daar droomt toch iedereen van? Als je doet wat je gelukkig maakt, dan ben je volgens Stefan van der Steen echt een held. Stefan is ‘zorgheld’ op Hoeve Arbeidslust en hij is op zoek naar mensen die er blij van worden om hun handen uit de mouwen te steken op het land rondom de historische boerderij.

Held Stefan

Precies dat doen wat je gelukkig maakt, daar droomt toch iedereen van? Zo droomde Jacob Kien meer dan 2 eeuwen geleden al van een plek van vrijheid en verbinding, waar de bevolking na gedane arbeid samen kwam. Een plek waar men kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten. Deze droom leeft nog steeds en er zijn een aantal mensen (we noemen ze ook wel ‘helden’) die dit vandaag de dag nieuw leven in blazen.

Nieuwe bewoners
Op de plek waar Jacob Kien en zijn werkers vroeger het gebied klaarmaakten voor heerlijke streekproducten, woont nu een nieuwe held: Stefan van der Steen. Wie wel eens langs Hoeve Arbeidslust is gewandeld, weet dat de boerderij een flinke opknapbeurt nodig heeft. Toch geniet Stefan hier nu al met volle teugen van, samen met zijn 3 kinderen en honden. Ook zijn vriendin komt in de zomer hier wonen, zodat ze samen koffie kunnen drinken aan de voorkant van deze historische boerderij. Terwijl zij dan uitkijken over het land, de fruitboomgaard en ‘het appelhuisje’ is er nu al niet veel meer dat ze zouden wensen.

Zorgboerderij
Toch zijn er grootse plannen voor Hoeve Arbeidslust, waarbij Stefan een bijzondere en onmisbare rol speelt. Als ‘zorgheld’ is hij namelijk nauw betrokken bij het opzetten van de zorgboerderij die hier ontwikkeld zal worden. Vooral het uitdagen, stimuleren en zo ‘blij maken’ van de mensen die extra ondersteuning nodig hebben, daar zit Stefan zijn kracht. Waar hij zelf vooral zijn moeder als held ziet, omdat ze altijd voor hem klaarstaat, is Stefan dat op zijn beurt voor alle mensen die in de dagbesteding wat uitdaging missen. Wie zijn handen uit de mouwen wil steken op het land bij Hoeve Arbeidslust, wordt dan ook met open armen door deze zorgheld ontvangen, om vervolgens weer voldaan naar huis te gaan.

Groots dromen
Eigenlijk wilde zorgheld Stefan altijd al boer worden. Maar ja, er was geen boer in de familie, dus leek deze wens niet realistisch. Toch komt zijn droom nu al uit en genieten hij en vooral ook zijn kinderen hier enorm van. Zijn zoon Sam trekt vlot een paar wortels uit de grond als hij uit school komt en heeft ook al twee eigen schapen. Ook werken twee kinderen van Stefan bij ‘De Helden van Kien’ waar de streekproducten vervolgens op het bord terecht komen. Zo zien we een plek ontstaan waar iedereen in zijn waarde gelaten wordt en de ruimte heeft om te doen waar ze gelukkig van worden.

Zit er ook een held in jou verstopt? Ontdek waar jij in uitblinkt en waar jouw kracht zit. Misschien ben je, net zoals Stefan, wel een echte zorgheld. Wij helpen je om precies dat werk te vinden dat bij je past. Of je nu op het land werkt, in de groentetuin of in het park, er is altijd wel een heldendaad te verrichten bij De Helden van Kien.

Overige vacatures

Kom werken bij ons
Gallery Image 0
Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 6