Op 15 mei 1740 werd in Utrecht een jongetje geboren. Hij zou later heel belangrijk worden voor wat wij nu kennen als ‘de Kienehoef’.
De jongen heette Jacob Kien. Hij werd geboren in een Utrechtse regenten familie en groeide op tot de stadhouder van Peelland. Hij misbruikte zijn functie om stukken grond te bemachtigen.
Jacob had een droom. Hij droomde van een eigen plek op zijn landgoed. Een plek van vrijheid, waar de bevolking na de gedane arbeid samen kon komen en kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten.
Hij zette zijn invloed in voor het welzijn van de omwonende mensen en kocht nieuwe hoeven genaamd Stroetbolle en Vogelenzang. Hier behoorde later Arbeidslust (in de volksmond Kienehof) ook bij. Op Hoeve Arbeidslust, nu ook wel Kinderbos genoemd, bouwde hij een zomerverblijf verbonden met een pachtserwoning.
Hoeve Arbeidslust heet zo om aan te geven dat deze grond enkel door middel van arbeid enig profijt kon opleveren. Er werd daardoor een landgoed ingericht, een boerderij gebouwd en later dus een heerschap huis wat het zomerverblijf was. Hoeve Arbeidslust moest een voorbeeld worden voor de ontwikkeling van het gebied, de economische vooruitgang en vooral de ontwikkeling van welzijn.
Enthousiast, geïnspireerd en geduldig wachtte Jacob af. Hij zag de harde werkers het gebied ontginnen en klaarmaken voor heerlijke streekproducten. Hij wist dat zijn dromen tijd en ruimte nodig hadden, maar daar, aan het einde van de horizon zag hij het. In de verte stonden De Helden van Kien kaar om zijn droom waar te maken. Het was nu slechts een kwestie van tijd…
Via een werveling van de wind kwam Jacob’s droom in Streekpark Kienehoef terecht. Meer dan 2 eeuwen nadat hij durfde te dromen kwam alles samen. De Helden van Kien werd een plek van verbinding, met fijne mensen. Een plek om van te houden en om van te genieten na het harde werken. Een plek om keer op keer naar terug te keren. Precies zoals Jacob Kien het al die jaren geleden voor zich zag.
Tot op de dag van vandaag leeft de droom van Jacob Kien voort, alleen dan in een iets moderner jasje. Om iedereen te laten meegenieten van deze droom heeft De Helden van Kien ervoor gezorgd dat gasten zelf kunnen bestellen door middel van een QR-code. En zijn ze nog steeds bezig met verdere ontwikkelingen.