logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Carlo begeleidt de helden die hier op het land en met de dieren werken. Hij maakt geen plan, maar probeert samen met alle vrijwilligers en mensen in de dagbesteding gewoon elke week nieuwe dingen uit. ‘Iedereen die hier aan komt waaien heeft een verhaal, en is welkom’ zegt Carlo.

Held Carlo

Zelf geeft Carlo aan dat hij tot zijn ‘84e’ bij ‘De Helden van Kien’ blijft werken. Daar is iedereen heel erg blij mee. Niet alleen omdat hij echt naar mensen luistert en ze begeleidt, maar vooral om wie hij is. ‘Het gaat er niet om wat je hebt, of hebt gehad’, zegt Carlo.

Vruchtbare grond
De naam Carlo Klerkx is niet onbekend in Sint-Oedenrode. Carlo heeft namelijk een eigen hoveniers bedrijf en boomkwekerij gehad en zette 30 jaar geleden al veel op z’n kop als het om duurzaamheid gaat. ‘De tijd was er toen nog niet helemaal rijp voor’ geeft Carlo aan, als hij over zijn ecologische kwekerij vertelt.

Bij ‘De Boeren van Kien’ is de grond vruchtbaar. Mensen krijgen er de kans om de handen uit de mouwen te steken, een praatje te maken en zo samen een fijne dag te hebben. Maar er wordt ook letterlijk vruchtbare grond gecreëerd, doordat alles met elkaar samenwerkt. De varkens maken de grond vruchtbaar door deze om te wroeten en de resten uit de moestuin komen ook altijd weer bij de varkens en kippen terecht. ‘We gebruiken hier ook zo min mogelijk zwaremachines’ geeft Carlo aan. Ook worden groenten en fruit op biologische wijze gekweekt, waardoor het hele verhaal klopt.

Gemoedelijke sfeer
Het gebied rondom Hoeve Arbeidslust is een bekende plek voor Carlo. In dit gebied is hij opgegroeid. Hij kende de familie van Bree (zij woonden voorheen in de hoeve) ook goed. ‘Het ware hele fijne mensen en er hing een gemoedelijke sfeer’ geeft Carlo aan. Precies die sfeer hangt hier nu nog steeds, alleen dan in een nieuw jasje.

Geen dag is hetzelfde in ‘Land van Kien’,elke dag geeft weer nieuwe mogelijkheden. Een paar weken geleden (september 2022) werd er met een hele groep appels geplukt rondom het appelhuisje, om vervolgens samen koffie te drinken met een lekker stuk appeltaart erbij. ‘Zo maken we elke dag wat mee. ‘Er wordt plezier gemaakt, maar het is ook serieus’ geeft Carlo aan. Het is namelijk niet makkelijk om ergens aan te kloppen, als je het moeilijk hebt. Precies daarom wil Carlo de drempel zo laag mogelijk maken, voor iedereen die graag op het land of met de dieren wil helpen.

Ben jij op zoek naar een plek waar je je energie kwijt kunt? Of ken je iemand die wel wat nieuwe energie kan gebruiken?

Je bent altijd welkom om een dag(deel) mee te draaien in de groep bij Carlo. We hebben geen strakke planning, de dag vormt zichzelf. Hier op het land kun je, op jouw tempo, nieuwe dingen uitproberen en een praatje maken. Nik smoet, het enige wat je hoeft te doen, is bij ons aankloppen. Zien we je snel?

Overige vacatures

Kom werken bij ons
Gallery Image 0
Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 6