logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Als we Sven (het trekpaard uit Zweden op Hoeve Arbeidslust) zouden vragen wie zijn held is, dan zou hij waarschijnlijk Esther noemen. Dat die twee elkaar hebben gevonden, had zo moeten zijn. Want net zoals Esther, heeft ook Sven een eigen verhaal. Het is een gevoelig paard dat zijn plek steeds meer en meer begint te vinden, mede dankzij Esther.

Held Esther

Ooit zette ze zich in voor gezinnen die onder de armoede grens leven in Guatemala. Ook heeft ze bij de brandweer gewerkt. Maar nu zit Esther van Zutphen helemaal op haar plek in ‘het honk’ tegenover Hoeve Arbeidslust.

Sven
Als we Sven (het trekpaard uit Zweden op Hoeve Arbeidslust) zouden vragen wie zijn held is, dan zou hij waarschijnlijk Esther noemen. Dat die twee elkaar hebben gevonden, had zo moeten zijn. Want net zoals Esther, heeft ook Sven een eigen verhaal. Het is een gevoelig paard dat zijn pleksteeds meer en meer begint te vinden, mede dankzij Esther.

‘Moeder Arbeidslust’
Esther is wel eens gekscherend‘moeder Arbeidslust’ genoemd omdat ze een vast en betrouwbaar gezicht is rondom het honk. Ze zorgt altijd voor een bloemetje op tafel en een koekje bij de koffie. Maar dat niet alleen. Haar voornaamste taak is het opzetten van de dagbesteding in ‘Land van Kien’. Haar kennis vanuit de hulpverlening, ervaring met projectmatig werken en passie voor het buiten leven krijgt hier volop de ruimte.Zo werkt Esther aan het verkrijgen van de benodigde kwaliteitskeurmerken, maar tegelijkertijd ondersteunt ze de mensen die nu al rondom Hoeve Arbeidslust werken.

Buitenmens
Vrijwel alles in ‘Land van Kien’ is buiten te doen. Van het onderhoud van het park tot de moestuin achter het paviljoen. En van de appelbomen rondom het appelhuisje tot de kippen bij de kippenkar. Esther geniet volop van alle mogelijkheden die het land biedt. Alleen maar achter de computer zitten is niks voor haar. Daarom helpt ze ook met het verplaatsen van de Brandrode runderen, plukt ze mee appels,geeft ze de kuikens eten en haalt ze verse eitjes.Om vervolgens natuurlijk ook nog even met paard Sven te knuffelen. Niemand wordt vergeten op Land van Kien.

Ben jij op zoek naar een plek waar je buiten je handen uit je mouwen kunt steken? Of ken je iemand die wel wat frisse buitenlucht en nieuwe energie kan gebruiken?

Je bent altijd welkom om een dag(deel) mee te draaien op Land van Kien. We hebben geen strakke planning, de dag vormt zichzelf. Hier op het land kun je, op jouw tempo, nieuwe dingen uit proberen en een praatje maken. Niks moet, het enige wat je hoeft te doen, is bij ons aankloppen. Zien we je snel?

Overige vacatures

Kom werken bij ons
Gallery Image 0
Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 6