ONS VERHAAL

-

-

Jacob Kien had een Droom. Hij droomde van een plek op zijn eigen landgoed, een plek van vrijheid, een plek waar de bevolking na de gedane arbeid samen kwam en kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten. In de 18e eeuw woonde Jacob, als stadhouder van de regio Peelland, in de hoofdplaats Sint-Oedenrode. Bijzondere jaren, waarin zijn droom langzaamaan vorm begon te krijgen. Bij zijn ontginningsboerderij Hoeve Arbeidslust (of Kienehoef) zag hij de harde werkers het gebied ontginnen en klaarmaken voor heerlijke streekproducten. Enthousiast, geïnspireerd en geduldig wachtte hij af. Hij wist dat zijn dromen tijd en ruimte nodig hadden. Maar daar, aan het einde aan de horizon, zag hij het. In de verte stonden De Helden van Kien klaar om zijn droom waar te maken. Het was nu slechts een kwestie van timing.......  
--

--

Via wervelingen van de wind kwam zijn droom terecht bij initiatiefnemers Rob, Hennie en Johnny die de Kienehoef nieuw leven in wilde blazen. Met De Helden van Kien maken ze de omgeving een bruisende plek waar de Rooise mensen, ondernemers en mensen van buiten het dorp zich met elkaar kunnen verbinden. De mannen willen andere mensen hun passie voor deze bijzondere plek laten ervaren en hopen dat ze er net zo verliefd op worden als zij en hun liefde overdragen naar nieuwe generaties. De Helden van Kien is een prachtige plek in een (natuur)historisch gebied. Waar je kunt genieten van lekker eten en drinken, bij kunt kletsen met familie en vrienden en kinderen vrij buiten spelen. Een plek om iets te vieren, te brainstormen, te dromen, actief te zijn of voor die eerste heerlijke kus… Voor welke ervaring je ook komt…, De Helden van Kien biedt je de perfecte achtergrond.  
---

---

Jacob legde jaren geleden de eerste bouwstenen voor de Helden van Kien. Wij borduren daar graag op voort: 
  • Onze gerechten worden het liefst gemaakt van streekproducten. Het vruchtbare Brabantse land zit er al eeuwen vol mee. En daar houden wij van. We halen onze kazen, vlees, brood etc. zoveel mogelijk uit de buurt. Zoals het thuis smaakt, smaakt het nergens.
     
  • Het goede leven..... ja, daar wist Jacob alles van. En 'goed', dat betekent 'kwaliteit'. Bij De Helden van Kien vind je eten en drinken van hoge kwaliteit, gastvrij en professioneel personeel, een prachtig interieur en goede samenwerkingspartners.
     
  • “Wat je ziet, is wat je krijgt.” De Helden van Kien is betrouwbaar. We bieden waar wij zelf van houden, hanteren onze eigen kwalitatieve standaarden en stralen vertrouwen uit.
     
  • De Helden van Kien is bijzonder en wijkt af van het 'normale'. Via creatieve recepten, een bijzonder concept en een gebied vol herinneringen bieden we bezoekers nét wat meer. 
----

----

Lachend staat Jacob Kien er bij. Meer dan 2 eeuwen, nadat hij durfde te dromen, komt alles samen. De juiste mensen, de juiste ingrediënten en de juiste tijd. De Helden van Kien is een plek van verbinding, met fijne mensen, geworteld in het mooie, Rooise land. Een plek om van te houden en van te genieten. Een plek om keer op keer naar terug te keren. Precies zoals Kien het al die jaren geleden voor zich zag.